Geschiedenis

Firma C.W. Beeke is in 1938 opgericht door Cornelis Willem Beeke. Met paard en wagen werden olie en kolen vervoerd. Tijdens de oorlog werd het paard ingevorderd en kon transport niet meer worden uitgevoerd. Na de oorlog kreeg Kees Beeke sr. een Amerikaanse legertruck ter beschikking gesteld en werden de transporten in olie en kolen weer hervat. Tevens werden de werkzaamheden uitgebreid voor de wederopbouw van Nederland. Later werd deze truck vervangen door een grotere en konden ook agrarische producten worden vervoerd.

In het begin van de jaren 60 kwam oudste zoon Adrie Beeke in dienst, eind jaren 60 kwam ook andere zoon Kees jr. in dienst. Het wagenpark en de werkzaamheden werden uitgebreid met het vervoer van grondstoffen voor de voedingsindustrie. In 1978 ging Kees Beeke sr. met pensioen en nam de tweede generatie het stokje over. Oprichter Cornelis Willem Beeke overleed op 16 april 2003.

Kees jr. en Adrie breidden het wagenpark uit, zo werd nu ook internationaal transport gedaan. Het bedrijf telde toen zeven vrachtwagens. Cornie, de oudste zoon van Adrie, kwam in 1991 in dienst. Later volgde in 2007 ook de jongste zoon Stefan. In April 2013 ging Adrie Beeke met pensioen, Kees Beeke jr. overleed op 4 februari 2015. Het bedrijf wordt nu overgenomen door de derde generatie, een echt familie bedrijf dus.